Csillagászati kártérítésre ítéltek egy spammert

[ComputerWorld/HWSW] Nem tévedés: 11,2 milliárd dollár, azaz 2317 milliárd forint kártérítésre ítéltek egy floridai férfit, aki a bírósági döntés értelmében bizonyítottan milliószámra küldözgette szét kéretlen reklámleveleit. Az ítélet karácsony előtt született meg a két évig tartó jogi procedúra lezárásaként, amelyet Robert Kramer, a CIS Internet Services internetszolgáltató tulajdonosa és üzemeltetője indított. A összeg nagysága a hasonló ügyek közül az eddig valaha ismert legmagasabb.

(...)
McCalla egyelőre ismeretlen helyen tartózkodik, sem a sajtó, sem Kramer nem találják. A felperes ugyanakkor behajtókkal kutat utána, és biztos benne, hogy rátalál a spammerre és vagyonára. "Nem érdekel, hogy elhagyta-e az államot vagy akárhova is ment, rá fogunk lelni, és a vagyonát is megtaláljuk, és ugyanúgy kárt fogunk neki okozni, ahogyan ő tette" -- mondta a férfi, majd hozzátette: "Sosem csak azért akartunk ezeknek a spammereknek a nyomába eredni, hogy a határozatot a kezünkbe tarthassuk és nagy számokat lobogtassunk papíron. Határozottan azért eredtünk utána ezeknek az alakoknak, hogy kárpótoljanak veszteségeinkért, az időnkért, és hogy megállítsuk őket, nem feltétlenül ebben a sorrendben."



Hmm. Szóval a bűnözés csak akkor nem kifizetődő, ha egy kellően nagy kutya tyúkszemére lépünk? Shock Persze örvendetes, hogy végre valaki törődik a spammerek felelősségre vonásával, de ...