A dolgozók 75 százaléka email-függőségben szenved

[HWSW] A Symantec megbízásából készített kutatás szerint az internetező dolgozók 75 százaléka valamilyen szintű email-függőségben szenved. Az 1700 európai, közel-keleti és afrikai felhasználó körében elvégzett kutatás szerint az európaiak életét nagyban meghatározza az e-mail: minden ötödik felhasználó a totálisan függők táborába tartozik, szinte pánikba esik, ha nem fér hozzá leveleihez.

(...)
A totálisan függők táborába tartozók átlagosan mintegy 2,6 órát töltenek naponta levelezéssel és legtöbbször már a reggeli munkakezdés előtt ellenőrzik bejövő üzeneteiket, valamint több levelet fogadnak és küldenek, mint a többi kategóriába tartozók.


Csalóka dolog ezt függőségnek nevezni. Smile Az emberek szociális lények (legalábbis a többségük Wink) és szeretnek folyamatosan odafigyelni a kapcsolati "csatornáikra". A legtöbb ember szereti, ha mások írnak neki, hiszen ez valamilyen fajta érdeklődést jelent. Viszont ez még messze nem függőség.

Én is minden reggel, az első megbeszélés előtt meg szoktam nézni az email-jeimet, ellenben sosem éreztem "pánikrohamot", ha szabadság alatt elutaztam valahova, ahol nem tudtam megnézni az üzeneteimet v. akár még térerő sem volt azaz telefonálni sem lehetett. Smile Egy dolog élni a helyzet adta lehetőségekkel, más dolog a rabjává válni. Szerintem sokkal kevesebben tartoznak a második kategóriába, mint ahogy azt ezek a manapság oly "népszerű" felmérések mutatják.