Nanny McPhee - A varázsdada

IMDb, PORT.hu

Csodálatos mese varázslatról, gyerekekről, felnőttekről és álmokról. Smile Csak azoknak ajánlom, akik szeretik a meséket és képesek elrugaszkodni a valóságtól. Nagyszerű film Emma Thompsontól ... ugyanis a címszerepen kívül a forgatókönyv is az övé. Smile

Colin Firth a tőle megszokott (azaz kiváló Smile) alakítást nyújtja a gyermekek édesapja szerepében, Emma Thompson a tökéletes dadus és a gyerekszereplők is nagyszerűen rosszcsontok. Wink A film minden tekintetben mese és kicsit szokatlan a mai, "valósághű" ábrázoláshoz ragaszkodó filmgyártásban. Shock Például a "Narnia krónikái"-ban elég sok ijesztő elem volt (szerintem nem kellett volna ennyire realisztikusra csinálni), bár a történet eredetileg abban is gyerekekről és valószínűleg gyerekeknek szól.

A "Nanny McPhee"-t viszont nyugodt szívvel megnézhetik a család legkisebb tagjai is, ebben a mesében semmi ijesztőt vagy korhatárosat nem fognak látni. Smile Én mindenképpen megnézném a gyerekeimmel, ha lennének. Smile)

Volt egy mondat, mely megragadta a figyelmemet és mely egyértelműen a felnőtteknek szólt. Mikor Evangeline-t először látják viszont, az egyik fiú (Sebastien) ezt kérdezi:
- "Biztosak vagytok benne, hogy ő Evangeline? Egyáltalán nem hasonlít rá."
Erre az apa:
- "Butaság. Mindig is így nézett ki."

Fontos törekednünk arra (még ha nem is mindig sikerül), hogy ne a ruha és a külsőségek alapján ítéljünk meg másokat. Vegyük észre őket akkor is, ha a szürke hétköznapokon nézünk rájuk. A külső változik, a belső megmarad. Smile

ui: a történet néhol nem sziklaszilárdan következetes, azaz pl. a végén a szerelmi vallomás az apa részéről kicsit előzmény nélkülinek hat ... de mindemellett szerintem élvezhető és vidám. Smile Nekem tetszett.