A vírus kiirtásánál néha egyszerűbb a rendszer újratelepítése

[eWeek/HWSW] A Microsoft egyik biztonsági szakértője egy konferencián azon véleményének adott hangot, hogy a kártevőkkel fertőzött vállalati gépek esetében a kiirtásuknál néha hatékonyabb lehet a teljes rendszer törlése és újratelepítése. "Ha rootkitekkel vagy más fejlett kémprogramokkal van dolgunk, az egyetlen megoldás ha mindent újrakezdünk. Egyes esetekben nincs is lehetőség arra, hogy helyreállítsuk a fertőzött rendszert" -- mondta Mike Danseglio, a Microsoft Security Solutions csoport programmenedzsere az InfoSec World konferencián. Ezért a vállalatoknak ki kell fejleszteniük olyan automatizált megoldásokat, amelyek akár gépek százait, ezreit is képesek gyorsan újjáépíteni.

Micsodaaa??? Jól értettem, hogy ez az úriember nyíltan elismerte: egy rakás sz*r az általuk operációs rendszerként értékesített termék és képtelenek biztonságossá/vedetté tenni azt a különböző támadások ellen? Shock És ezen túlmenően egy sikeres rootkit-település esetén az is előfordulhat, hogy nem lehet helyreállítani a rendszert???

Nem is tudom mit mondjak erre. Nem eme fickó hibája ez, hiszen ő csak kimondta a tényeket. Mindenesetre kész röhej ... Sad