Dove Önbecsülési Alap

Most láttam egy rövid reklámot, mely a Dove által létrehozott ún. Önbecsülési Alapot népszerűsítette. Eme kezdeményezés a fiatal lányok és nők önértékelési problémáin hivatott segíteni.

Teljesen egyetértek a céllal, a médiának "hála" sajnos az emberek többsége valóban súlyos önbecsülési gondokkal küzd. Sad Viszont úgy gondolom, hogy nem elég kiragadni a probléma egy ilyen apró szeletét, hiszen a felnőtt nők, az idősek (nemtől függetlenül), az iskolázatlanok -és még sorolhatnám- ... mind-mind hasonló problémával küzdenek.

A ma társadalmaiban teljesen eltorzultak az értékrendek: hamis bálványokat követünk, téveszmékért rajongunk és közben elfeledjük kik is vagyunk valójában. Elhitetik az emberekkel, hogy ha nem felelnek meg bizonyos "ideáloknak" (fizikai/testi, anyagi, stb.), akkor értéktelenek és jelentéktelenek. Eme képet elsősorban a profitért mindenre képes (óriás)vállalatok ültetik a fejünkbe minden irányból támadó reklámkampányaikkal. Csupán arra nem gondolnak, hogy közben saját magukra is visszahatnak. Shock A legtöbb "sikeres" ember is (ideális testsúly, egészség, anyagi háttér, iskolák, munka, stb.) valamilyen módon elégedetlen önmagával és az életével. Hiába kergeti azt az "álomvilágot", amit a plakátokon, a tv-ben lát ... sosem ér célba. Ezek egy fajta fantáziát adnak el nekünk: egy olyan ábrándot, amit soha senki nem érhet el. Ez persze logikus is, hiszen a reklámok arra építenek, hogy meg akarj szerezni valamit, de sose élvezhesd túl soká ... újra és újra meg kelljen szerezned és ezt lehetőleg a reklámozó cégnél tedd meg. :->

Valahogyan rá kellene döbbenteni az emberiséget, hogy milyen globális átverés áldozatává vált. A hamis bálványoknak csak addig van hatalma fölöttünk, amíg hiszünk bennük. Ezt a "tévhitet" (v. inkább "téves hitet") kellene feladnunk és visszafordulni a valódi értékek felé. Shock

Nem tudom miként lehetne megállítani a szemétáradatot, ami körülvesz és fojtogat bennünket, de valakinek meg kell tennie az első lépést, különben egyszer csak arra ébredünk, hogy minden eltűnt, ami valaha fontos volt nekünk és elődeinknek.

Számtalanszor elképzeltem már, hogy vajon milyen "csodákkal" lehetne elérni valamit. Wink Pl. mi lenne, ha felrobbanna a Földön az összes tv-készülék? Smile Ez persze nem elég ... az internetet is le kellene állítani. :-> Sajnos mindig arra jutottam, hogy akármilyen radikális intézkedést teszünk is ... nem lesz elég. Sad Ilyen módon nem lehet megállni a lejtőn lefelé.

Mindenkinek egyedül kell rájönnie, hogy mi mindent hisz fontosnak és követendőnek tévesen. Első lépésként saját magunknak kell megálljt parancsolnunk és csak utána kezdhetünk a környezetünkön segíteni.

Pl. Gondold végig hogyan telik egy napod. Mi az a mindennapjaidban, ami tényleg boldoggá tesz ... amire _bármikor_ visszagondolva kellemes érzés tölt el? Hányszor ér véget úgy egy nap, hogy nem nevettél egyszer sem?

Ezekután gondold végig mi az oka mindennek, miért tartasz ott ahol, s min kellene változtatnod, hogy ne így legyen. Sokkal egyszerűbb ez, mint ahogy hangzik. Wink Ne hagyd, hogy mások gondolkozzanak helyetted és megmondják mi a jó Neked. Erre magadtól is képes vagy és ha valaki mást állít, az hazudik. Éld te az életed! Smile