Egy cipőben (In Her Shoes)

IMDb, PORT.hu

A film egy elválaszthatatlan testvérpárról szól: Rose csendes, visszafogott, "jó" kislány, míg huga Maggie az örök bajkeverő, számára az élet csupa szórakozás. Kettejük kapcsolata, mint tűz és víz, de ennek ellenére felbonthatatlannak látszik.

Egészen addig, míg Rose rajta nem kapja hugát a barátjával a saját lakásában. A történet itt kezdődik igazán: Maggie felkutatja soha nem látott nagyanyjukat, s felfedezi, hogy az élet többet is nyújthat az örökös bulizásnál és olcsó koktéloknál. Rose is önmegvalósításba kezd: elhagyja korábbi ügyvédi állását kutyasétáltatásért cserébe Smile és végre közel enged magához egy férfit, talán életében most először igazán.

A nagymama szerepében Shirley MacLaine nyújt nagyszerű alakítást, de tőle nem is vártam mást. Smile Jelölték is eme munkájáért Golden Globe díjra a "Legjobb női mellékszereplő" kategóriában és szerintem méltán meg is érdemelte volna.
Meglepetésemre Cameron Diaz is jó volt, a fekete bárány szerepét mintha csak rá szabták volna. Toni Collette tökéletes választás volt Rosenak, Diazzal ellentétben róla elhiszem, hogy jó színésznő és nem csak "véletlen" volt az alakítása.

Összességében a film tetszett: általában komoly, de megfelelően szórakoztató is. Sokat kacagtam rajta, de egy-egy jelentnél elnémította a hangomat. Mindenképpen érdemes megnézni, kellemes 2 óra. Smile