Apró hiba a CIB Internet Bankban

Találtam egy apró bug-ot a "CIB Internet Bank" szolgáltatásban. Szinte biztosan senkit nem érdekel, de ide írva legalább el tudom küldeni nekik az URL-t (ez így egyszerűbb, mivel magán a rendszeren keresztül csak rövid szöveges üzeneteket lehet beküldeni).

Az "Eseti forint átutalási megbízás képernyőn" vettem észre, de valószínűnek tartom, hogy a hiba minden listaválasztó (aka. combobox/listbox) képernyőelemet érinthet, ahol nem fér ki a képernyőre az összes megjelenítendő elem, azaz scrollbar jelenik meg jobboldalt. A hibát a "Kedvezményezett ország"-nál találtam.

A combobox-ot megnyitva az ország-lista rendesen megjelenik:


A scrollbar-on a csúszkára kattintva (és az egér gombját nyomva tartva) húzd azt lejjebb:


Majd húzd vissza a scrollbar tetejére:


Látható, hogy jópár ország "eltűnt" a lista tetejéről és a kurzort a lista elemei fölé mozgatva a kurzor alatti elem nem jelölődik ki (alapban zöld színnel jelöli a rendszer a kurzor alatti elemet).

A probléma nem csak a csúszka mozgatása esetén jelentkezik. A scrollbar alján és tetején megjelenő kis nyilakkal görgetve is előjön. Kicsit le kell görgetni a listát az alsó nyíllal, majd vissza a tetejére a felső nyíllal. A legelső elemen ("Magyarország") állva még egyszer nyomd meg a scrollbar feletti, felfelé mutató nyilat. Ennek hatására a kurzort a lista elemei fölé mozgatva azok ismét inaktívakká (azaz nem kiválaszthatóvá) váltak.

Azt gyanítom, hogy a scrollbar-t kezelő kódban nem jól ellenőrzik, hogy éppen hol áll a listán belül és a scrollbar "azt hiszi", hogy még az első elem felett is van egy elem, ezért "kergül meg" egy az első elem elé való görgetési kísérlet esetén.

A hibát az alábbi szoftververziókkal sikerült produkálni:

Operációs rendszer: Windows Server 2003 Enterprise Edition (+Service Pack 1)
Böngésző: Internet Explorer 6.0.3790.1830 (+ SP1)
Java: Sun JRE 1.5.0_06-b05