Elmeszelheti az EU az Intelt

[HWSW] Belsős források szerint az Európai Unió hamarosan hivatalosan is versenykorlátozó magatartással vádolja meg az Intelt, az erről szóló dokumentumok már hetek óta előkészítés alatt állnak, eddig azonban még nem bólintott rájuk Neelie Kroes versenyügyi főbiztos. Bennfenntesek úgy tudják, az EU szerint az Intel tisztességtelen piaci versenyt folytatott akkor, amikor kedvezményeket kínált azoknak a PC-gyártóknak, amelyek nem használtak AMD processzorokat, illetve olyan árazási stratégiát követett, amely kiszorította a piacról a versenytárs termékeit.
(...)
Az AMD gyakorlatilag évtizedek óta folytat kisebb-nagyobb megszakításokkal versenyjogi hadjáratot az Intel ellen, eddig azonban gyakorlatilag semmiféle komolyan vehető következmény nélkül.


Na ez a másik "kedvenc" témám. Smile Az AMD éveken át másolta az Intel chip-jeit/technológiáját. Aztán amikor már elég erősnek érezte magát, el kezdte vádolni az Intelt, hogy így meg úgy szorította ki a piacról, stb. Igazság szerint mindenkinek vaj van a füle mögött. Smile Szerintem se az AMD, se az Intel nem játszott tisztán. Ezekután egyék meg egymást. Smile Mondjuk valószínűleg a piac nagy szereplői közül egyik sem "tiszta" ... különben sosem jutottak volna oda, ahol tartanak (hiszen a piszkos módon játszókkal szemben alul maradtak volna). Hiába ... farkastörvények. Sad