A Microsoft idő előtt kiadta a WMF-hiba javítását

[HWSW] Szakítva a hagyományokkal, a Microsoft nem várta meg a hónap második keddjét és idő előtt kiadta a WMF-sérülékenység javítását. A vállalat weboldalán olvasható információk szerint az ügyfelektől érkező igények miatt került sor a patch gyors kiadására, ami részben annak is köszönhető, hogy a tesztelése a vártnál hamarabb befejeződött.

Az MS06-001 javítás 10 nappal azután jelent meg, hogy a Microsoft tudomást szerzett a sérülékenységről, ez a vállalat által valaha adott leggyorsabb válasz egy biztonsági kihívásra -- hangsúlyozza a cég.


Én erre a helyükben nem lennék büszke. Shock A sok-sok dollármilliárdból egy ilyen kritikus hiba esetén nem futja többre? Sad Tíz nap ... az eszem megáll.

Noha a WMF fájlokkal kapcsolatos sérülékenység elsősorban a Windows 2000, Windows XP és Windows 2003 operációs rendszereket érinti, valójában a régebbi Windows-változatokban is megtalálható.

Ezen meg se lepődök. Kész csoda, hogy Win2000-hez is kihozták a javítást ... ismerve az MS "miért nem használod a legújabb OS-ünket?" politikáját.

A Microsoft azonban sietett leszögezni, hogy a régebbi Windowsokban (pl. 98, 98SE, ME) a kihasználása sokkal bonyolultabb és egyelőre nem ismert olyan kód, amely ezt célozná. A régebbi Windowsokon ráadásul a felhasználó beavatkozása szükséges ahhoz, hogy a fertőzés megtörténjen, ami lecsökkenti a veszélyt.

Hehe ... Smile
Szóval a régi Windows-ok biztonságosabbak voltak a kevesebb automatizált kódfuttatási lehetőség miatt ... nemde? Laughing out loud A legjobb az lenne, ha DOS-t használnánk és mondjuk karakteres Lynx-et a böngészéshez. Laughing out loud