Kizárja a kalózokat a Windows Vista

[HWSW] A Windows Vista egyszerűen kizárja azokat a felhasználókat, akik nem legálisan jutottak a termékhez -- közölte a Microsoft. Az operációs rendszer telepítése után 30 nap áll rendelkezésre az aktivációhoz, aki ezt nem teszi meg, csak korlátozott képességekkel használhatja a szoftvert, kizárólag a webböngészőt futtathatja, és azt is csupán egy óráig, ezt követően a Vista automatikusan kijelentkezteti a felhasználót.
(...)
A remondiak elsőként a Windows XP-ben vezettek be intézkedéseket a szoftvert illegálisan használók ellen. A Windows Genuine Advantege kezdeményezés egyrészt ingyenes szoftverekhez juttatta a legális felhasználókat, másrészt lehetetlenné tette frissítések, extrák (pl. DirectX, Media Player 11, Internet Explorer 7) letöltését a kalózváltozatokhoz, egyedül a kritikus hibajavítások települtek az ilyen gépekre.


Őőő ... izé-bizé. A Microsoft nem szokta látogatni az Astalavista-t? :-> A hiper-szuper Windows Genuine Advantage Validation Tool-t még a megjelenése napján feltörték és az azóta kiadott frissítésekhez is elérhető a "felszabadított" változat. Azt gyanítom, hogy a Vista egekig magasztalt korlátozásait is talán még a hivatalos megjelenése előtt feltörik. Smile Nem tudom miért erőlködik ennyire a Microsoft. Mondhatni az esélytelenek nyugalmával indulhatnak ebben a versenyben. Nem is tudom ... talán a 21. században át kellene gondolniuk az üzletpolitikájukat. Mellesleg nekik sem érdekük a Windows-t teljesen kalóz-biztossá tenni, hiszen bár egy kalóz op.rendszerért nem fizet az ember, de jó eséllyel valamilyen rajta futtatott szoftverért igen. És az MS rengeteg Windows-on futó alkalmazásból lát még pénzt ... hiszen a Windows-ra fejlesztő cégek mind kapcsolatban állnak az MS-sel, fejlesztőket képeznek MCP-vé, stb. Szóval rengeteg nem nyilvánvaló csatornán át keres az MS az operációs rendszerén, nem csak a közvetlen értékesítésből. Sőt! Talán az op.rendszerből befolyó pénz adja a kisebb összeget. Ki tudja ... Shock