iWiW: közösségi háló

Az iWiW az első, tömegeket meghódító közösségi oldal (háló) Magyarországon. Azóta létrejött pár rivális oldal is, de az iWiW népszerűségét nem igazán tudják túlszárnyalni. Sajnos a szolgáltatás rendszeresen technikai problémákkal küzd (pl. a Keresés nappal sokszor nem működik). Valószínűleg a tulajdonosnak nem annyira fontos ez, mint amennyibe a folyamatos zavartalan működés biztosítása kerülne. Sad

Comments

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.

Csak telefonkönyv

Nem más ez, csak telefonkönyv. Közösségi portál csak akkor lehetne, ha érdemben lehetne közösségi tevékenységet végezni rajta, lásd Facebook.

Re: Csak telefonkönyv

Én nem "közösségi portálról" beszéltem, hanem közösségi hálóról. Lásd a szociális háló definícióját a Wikipedia-n. Egyébként szerintem az iWiW-re nyugodtan ráaggatható a "közösségi portál" jelző is (értsünk ezalatt bármit is). Lehet rajta érdemben közösségi tevékenységet végezni. Nyilván ilyesmit különböző szinteken és színvonalon lehet kivitelezni és nyilván a Facebook kicsit tovább vitte az elgondolást. De szerintem nem annyira széltében, mint inkább mélységében tér el a Facebook az iWiW-től. Az alapjellemzők (ami miatt mindkettőt közösségi hálónak és/vagy portálnak nevezhetjük) azonosak.